Als ondernemer wil je snel kunnen schakelen. Zeker bij het aanvragen van een zakelijk krediet. Je wilt zo snel mogelijk de zekerheid dat je verder kunt met de realisatie van je bedrijfsplannen. Daarom is een zakelijk krediet van Spotcap een prima keuze. Het aanvragen gaat online erg snel en binnen een dag heb je uitsluitsel. Bij Spotcap kun je een zakelijk krediet aanvragen tot € 300.000 met een looptijd tot 24 maanden. Via de calculator op de homepage kun je zelf een snelle berekening maken en een overzicht krijgen van het bedrag wat je aan aflossing en rente gaat betalen. Spreekt het je aan? Dan kun je direct een aanvraag doen voor een zakelijk krediet.

Wat zijn de voorwaarden van Spotcap?

SpotcapJe kunt een zakelijk lening aanvragen bij Spotcap als je bedrijf tenminste 24 maanden actief is en gezonde bedrijfsresultaten heeft. Ook is het hebben van voldoende bedrijfshistorie belangrijk. Je onderneming heeft een omzet van minimaal € 300.000, is gevestigd in Nederland en heeft een zakelijke bankrekening. Verder mag je geen betalingsachterstanden en een negatieve BKR-registratie hebben. Voldoet je bedrijf aan die voorwaarden? Dan neemt Spotcap je aanvraag graag in behandeling en hoor je snel of je over extra zakelijk geld kunt beschikken.

Hoe vraag je een zakelijk krediet bij Spotcap aan?

De aanvraag verloopt volledig online en duurt nog geen 20 minuten. In de eerste plaats vul je je persoonsgegevens en bedrijfsgegevens in. Je geeft aan hoe snel je over het krediet wilt kunnen beschikken en wat de gewenste looptijd is. Daarna kun je de benodigde financiële documenten uploaden. Het gaat dan om de Btw-aangiftes van de afgelopen vier tot zes kwartalen en de meest recente jaarrekening. Als derde zijn je bankgegevens nodig en kun je een bankafschrift met de transacties van de afgelopen 12 maanden en een schermafbeelding van je zakelijke bankrekening uploaden.

Hoe gaat het verder?

Zodra je aanvraag verzonden is, zal deze worden beoordeeld. Aan de hand van je bedrijfsresultaten wordt je kredietwaardigheid bepaald. Binnen één werkdag krijg je een kosteloos en vrijblijvend kredietvoorstel. Zodra je daarmee akkoord gaat, kun je direct over je krediet beschikken. Afhankelijk van het risicoprofiel van je bedrijf kun je het benodigde bedrag binnen 1 tot 3 maanden opnemen. Dat kan in één keer, maar je mag ook meerdere keren kleinere bedragen opnemen. Je hoeft ook niet meer op te nemen dan je nodig hebt. De kosten beginnen pas op het moment dat je daadwerkelijk een bedrag van het krediet opneemt. Alle opnames doe je veilig via een persoonlijk dashboard.

Wat zijn de kosten?

Een krediet aanvragen bij Spotcap kost niets. Ook het voorstel dat je krijgt, is geheel vrijblijvend. Pas als je besluit geld uit je krediet op te nemen, ga je kosten maken. Het gaat dan om eenmalige afsluitkosten van 2,0% – 2,5 % over het gehele krediet plus rente over de opgenomen bedragen. Elke maand van de looptijd betaal je een vast bedrag aan rente, gemiddeld 1,1%, en aflossing. Dit bedrag wordt via een incasso automatisch van je zakelijke bankrekening afgeschreven. Het aflossingsdeel neemt toe, de rente wordt minder. De maandelijkse rente wordt gebaseerd op de kredietwaardigheid van je bedrijf in combinatie met de hoogte en de looptijd van je krediet.

Hoe los je het krediet af?

De maandelijkse terugbetaling wordt automatisch van je zakelijke rekening afgeschreven. Dat gebeurt op de dag waarop je geld uit je krediet hebt opgenomen. Iedere opname wordt gezien als afzonderlijke lening, waarbij een eigen aflossingsschema hoort. Bij meerdere opnames zijn er dus verschillende aflossingsdata. Afhankelijk van de doelen die je met het krediet hebt en het risicoprofiel van je bedrijf, los je binnen 7 tot 24 maanden af. Je kunt ook kiezen voor vervroegd aflossen. Dit is al mogelijk na één maand en is boetevrij.

Waarvoor kun je het zakelijk krediet gebruiken?

Er zijn allerlei doelen waar je het zakelijk krediet voor in kunt zetten. Bij een korte looptijd tot 7 maanden kun je bijvoorbeeld denken aan het financieren van je voorraad, het overbruggen van kortlopende vorderingen of het betalen van onvoorziene kosten. Kredieten met een looptijd tot 24 maanden, worden onder andere gebruikt voor de aanschaf van nieuwe apparatuur, een verbouwing of renovatie en het investeren in personeel. Spotcap biedt je de mogelijkheid je kansen te pakken om je bedrijf te laten groeien en verder te helpen. Je bent niet afhankelijk van een lange wachttijd en hoeft geen berg papieren in te leveren. Juist daarom is een financiering bij Spotcap aantrekkelijk voor ondernemers die snel zakelijk geld nodig hebben.