Ben je ondernemer in het midden- en kleinbedrijf en heb je snel een financiering nodig? Dan biedt Funding Circle je prima mogelijkheden. Dit crowdfunding platform brengt ondernemers en investeerders bij elkaar om financieel vooruit te kunnen kijken. Je kunt hier binnen korte tijd een lening afsluiten en de investeringen doen die nodig zijn voor je bedrijf. Duizenden organisaties, bedrijven en particulieren financieren de leningen. Het hele proces wordt verzorgd en begeleid door Funding Circle.

De missie van Funding Circle

Funding CircleFunding Circle wil investeerders en ondernemers samen aan hun financiële toekomst laten bouwen. Het platform doet dit omdat het voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf vaak lastig is om aan een lening te komen en omdat investeerders graag meer rendement willen hebben. Door deze twee groepen aan elkaar te koppelen ontstaat een win-winsituatie. Door ondernemers te helpen met een financiering kunnen deze groeien, waardoor er meer banen komen en de economie wordt gestimuleerd. Investeerders ontvangen daarnaast een aantrekkelijk rendement. Funding Circle mag zich rekenen tot één van de leenplatformen met het hoogste kapitaal. Sinds 2018 is het bedrijf dan ook beursgenoteerd.

Funding Circle maakt de verbinding

Door het verbinden van ondernemers die een financiering nodig hebben en investeerders, ontstaat een transparante en effectieve manier van financieren. Via een online account lenen investeerders geld uit aan honderden ondernemers, waarbij ze een prima rendement behalen. Funding Circle bekijkt de financieringsaanvraag van de ondernemer en beoordeeld of deze kredietwaardig is. Daarbij wordt ook gezorgd voor de opmaak van het contract en het verzorgen van de betalingen van investeerder en ondernemer. De ondernemer betaalt elke maand aflossing en rente over de financiering. Dat bedrag wordt vervolgens door Funding Circle verdeeld over de investeerders die de lening hebben gefinancierd.

Financiering aanvragen

Als ondernemer kun je al binnen 10 minuten een zakelijke lening aanvragen bij Funding Circle. Je aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Omdat Funding Circle van een persoonlijke benadering houdt, krijg je een eigen accountmanager toegewezen, die je begeleidt door het proces en je vragen kan beantwoorden. Funding Circle zal je onderneming toetsen op kredietwaardigheid om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een financiering. Binnen 24 uur krijg je hierover uitsluitsel en doet Funding Circle je een vrijblijvend aanbod. Als je lening gefinancierd wordt, kun je al binnen enkele dagen over het geld beschikken.

Welke lening kun je aanvragen?

Je kunt bij Funding Circle een lening aanvragen tussen € 10.000 en € 250.000 met een looptijd van 6 tot 60 maanden. Je betaalt hiervoor vanaf 2,49 % rente op jaarbasis. Maandelijks betaal je een bedrag aan rente en aflossing. Als je eerder voldoende middelen hebt om de lening terug te betalen, kun je boetevrij vervroegd aflossen. Je moet dan nog wel de rente over de looptijd van de lening betalen. Het geleende bedrag kun je gebruiken om je zakelijke plannen te kunnen uitwerken. Je kunt er bijvoorbeeld een verbouwing van betalen, nieuwe machines aanschaffen of opdrachten voorfinancieren.

Voordelen van een zakelijke lening bij Funding Circle

In de eerste plaats kun je snel over het geld beschikken. In de meeste gevallen is dat al binnen 24 uur na goedkeuring van je kredietaanvraag. Omdat Funding Circle geen bank is, zijn de voorwaarden gunstig en heb je niet met hoge bankkosten te maken. Bovendien werkt het platform bankonafhankelijk. Je kunt daarom ook boetevrij vervroegd aflossen. Verder kun je je ervaringen delen op de site en zo aandacht voor je bedrijf vragen.

Investeerders

Investeren in bedrijven levert een aantrekkelijk rendement op, maar helpt ook ondernemers die graag willen groeien en daarvoor financiën nodig hebben. Via Funding Circle kun je snel en gemakkelijk investeren en een rendement van 6 – 8 % behalen. Een deskundig Investor Support Team helpt je graag op weg. Als je als investeerder geld uit wilt lenen aan bedrijven, maak je een gratis account aan op het platform. Vervolgens kies je een bedrijf wat je aanspreekt en waar je graag geld aan wilt uitlenen. Je doet dit al vanaf € 100. Na je investering ontvang je de betaling elke maand automatisch op je bankrekening.

Voordelen voor investeerders

Funding Circle biedt bijna dagelijks nieuwe projecten aan waarin geïnvesteerd kan worden en is daarmee de Nederlandse crowdfunding site met de meeste projecten. Je investeert in ondernemingen die minimaal 2 jaar actief zijn en helpt hen hun zakelijke plannen te realiseren.Om de risico’s voor investeerders te beperken, adviseert Funding Circle je investeringen zoveel mogelijk te spreiden. Dit wordt diversificatie genoemd. Je kunt je investeringen spreiden wat betreft looptijd, risicoklasse en sector. Als een onderneming een deel van de lening niet kan terugbetalen, zal de afdeling collections en recovery naar een oplossing zoeken voor de kredietnemer en investeerder.